Silibus PASTI Tarik Minat Ibubapa Untuk Didik Anak-anak

11 10 2015

Bukit Belimbing, 11 Okt : Penggerak Belia Tempatan (PeBT) Induk Majlis Daerah Kuala Selangor (MDKS)IMG-20151011-WA0169 hari ini telah menganjurkan Sukaneka Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI) Ar Rahman Bukit Belimbing dan Sukaneka Rakyat di Padang Awam Kampung Bukit Belimbing.

Program tersebut telah dirasmikan oleh Yang Dipertua PAS (YDP) Kawasan Tanjong Karang, Nor Az Azlan Ahmad, dalam ucapannya berkata, PASTI diwujudkan adalah berdasarkan kepada keperluan dan IMG-20151011-WA0086kesedaran untuk melahirkan Pendidikan Islam yang berterusan.

Sekaligus dapat mendidik anak-anak kearah penghayatan Islam berdasarkan Al-Quran dan Al-Sunnah bagi membentuk sikap, kemahiran, keperibadian dan pandangan hidup sebagai hamba Allah yang mempunyai tanggungjawab untuk membangun diri, masyarakat dan negara kearah mencapai kebaikan di dunia dan kesejahteraan di akhirat, katanya lagi.

Program tersebut turut mendapat kerjasama daripada Ahli IMG-20151011-WA0081Majlis MDKS, Sures A/L Manickam. Dalam program berkenaan pelbagai acara telah diadakan untuk ibubapa dan orang ramai selain pelajar-pelajar PASTI termasuk hadiah cabutan bertuah kepada orang ramai yang hadir

Hadir sama dalam program berkenaan ialah Ketua Dewan Pemuda PAS (DPP) Tanjong Karang, Muhamad Jafaruddin Sheik Daud dan Pengerusi-pengerusi PeBT MDKS, Sharan Mohd Salleh, Mohamad Azman Abd Azis, Mat Amin Mahat dan S.M Mubaroq Omar.

Advertisements

Tindakan

Informasi

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: