Bangi Care dan Briged Kebajikan Kerjasama Bina Rumah Sulaiman Alang

22 04 2015

Tanjong Karang, 21 Apr    :    Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Selangor, Ustaz Haji Shafie Ngah, hari ini telah IMG-20150421-WA0098berkesempatan melawat rumah Ketua PAS Cawangan Tali Ayer 1 Sungai Burong, Sulaiman Alang atau lebih dikenali dengan panggilan Pak Ibrahim, yang terbakar pada 16hb April yang lalu.

Dalam kejadian itu rumah yang dihuni oleh Pak Ibrahim sekeluarga  telah hangus terbakar sama sekali dipercayai akibat daripada litar pintas. Jumlah kerugian dianggarkan sebanyak RM280,000.00.

Menurut Ustaz Shafie, Saya memang mengenali keluarga Pak Ibrahim sejak sekian lama dan apabila mendapat tahu melalui Akhbar mengenai rumahnya yang hangus terbakar saya rasa terpanggil untuk melawat dan melihat sendiri rumah beliau.

Melalui Bangi Care, kami akan menyumbangkan sebanyak RM30,000.00 untuk Pak Ibrahim membina semula rumahnya untuk memulakan hidup baru, kami akan bekerjasama dengan Briged Kebajikan Tanjong IMG-20150421-WA0093Karang untuk membina semula rumahnya dengan kadar segera, tambahan pula bulan Ramadhan akan menjelang tidak lama lagi, katanya yang juga Timbalan Speaker DUN Selangor.

Ujar Ahli Dewan Negeri Selangor (DNS) Kawasan Bangi itu lagi, saya dimaklumkan status tanahnya mempunyai sedikit masalah, jadi saya telah berbincang dengan Pengerusi Briged Kebajikan Tanjong Karang, Mohamad Faizal Mohamed Barja, untuk membantu melalui Bangi Care.

Terdahulu daripada itu, beliau telah berkesempatan menziarahi bekas Pengerusi Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) Block COJ, Haji Sujak Arshad, yang juga Ketua PAS Cawangan Raden Mas Block N Sawah Sempadan, yang baru kehilangan anaknya, Mohd Zamri Sujak, yang juga Timbalan Pengerusi ARC Selangor bulan Februari lalu.

IMG-20150421-WA0080Saya baru sahaja mengetahui Allahyarham telah kembali kerahmatullah sejak bulan Februari yang lalu dan rasa terkejut, memandangkan Allahyarham selalu mengiringi saya bersama anggota ARC di Bangi.

Turut serta dalam lawatan tersebut ialah Ahli-ahli Jawatankuasa Kerja (AJK) PAS Kawasan Tanjong Karang, Nor Az Azlan Ahmad, Mohamad Faizal Mohamed Barja, Roslan Jamaluddin, Haji Othman Ngah, Esa Ramli, Bekas Yang Dipertua (YDP) PAS Tanjong Karang, Ustaz Mohamad Judi Sarjo dan Pengerusi Penggerak Belia Tempatan (PeBT) Majlis Daerah Kuala Selangor (MDKS) Zon 1A Tanjong Karang.

Advertisements

Tindakan

Informasi

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s
%d bloggers like this: