Kekal Jawatan Ketua Pemuda PAS Tiga Penggal Berturut-turut

5 04 2015

Tanjong Karang, 4 April : Muhamad Jafaruddin Sheik Daud, telah dipilih semula sebagai Ketua Dewan Pemuda PAS (DPP) Tanjong Karang untuk kali ketiga berturut-turut selepas berjaya menewaskan pencabarnya MohamadIMG-20150408-WA0038 Adzim Basri di dalam Mesyuarat Agung Tahunan DPP Tanjong Karang kali ke-51.

Bagi jawatan Timbalan dan Naib Ketua pula perwakilan telah memilih Mohd Misnadi Manzum Jamil dan Mohamad Faizal Mohamed Barja, untuk membantu Ketua DPP Kawasan bagi sesi 2015/2017 kali ini. Manzum sebelum ini adalah merupakan Naib Ketua, manakala Faizal pula adalah merupakan Setiausaha DPP Kawasan sejak tahun 2003.

Sementara itu Komander Jabatan Amal Tanjong Karang, Mat Amin Mahat telah mendapat undian tertinggi untuk jawatan sebagai Ahli Jawatankuasa Kerja (AJK) DPP Tanjong Karang, diikuti oleh tujuh yang lain iaitu, Mohd Hairussalam Sujak,  S.M Mubaroq Omar, Sharan Mohd Salleh, Norazrin Mohd Ladi, Mohd Azman Abd Azis, Shahrizal Mohd Sabrah dan  muka baru, Mohd Hairusyafiq Masran.

Mohd Fadzli Mustapa, pula telah dipilih oleh perwakilan sebagai Pengerusi Tetap DPP Tanjong Karang dan Adib Amat Mustakim, Roslizam Rosman serta Mohd Sofian Mohd Kalil masing-masing telah diisytiharkan Menang Tanpa Bertanding (MTB) bagi jawatan Timbalan Pengerusi Tetap dan Pemeriksa kira-kira 1 dan 2 DPP Kawasan bagi sesi kali ini.

Mesyuarat Agung kali ini telah diadakan di Dewan Darul Ma’arif, Block T Sawah Sempadan, Tanjong Karang dan telah IMG-20150408-WA0033dirasmikan oleh Setiausaha Lajnah Tarbiyah DPP Negeri Selangor, Ustaz Ahmad Hakimi.

Di dalam ucapan penangguhannya, Jafaruddin, berharap seluruh pemuda merapatkan semula barisan selepas daripada pemilihan ini.

“Jangan jadikan keputusan pemilihan pada kali ini sebagai satu titik tolak untuk merenggangkan hubungan sesama ahli, sebaliknya semua mestilah bersama-sama dengan DPP Kawasan untuk terus memacu organisasi ini bagi menghadapi Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang”

Advertisements

Tindakan

Informasi

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s
%d bloggers like this: