Program Mencari Cinta Untuk Ajak Remaja Tidak Terlibat Gejala Sosial

20 02 2012

Tanjong Karang, 18 Feb    : Program Mencari Cinta yang dianjurkan oleh Nisa’ Tanjong Karang telah berjaya diadakan selama sehari di Dewan Dato’ Hormat Tanjong Karang.  Program yang dirasmikan oleh Pengarah Jawatankuasa Pengurusan DUN (JPD) Sungai Burong, Ustaz Mohamad Judi Sarjo, telah mendapat sambutan yang sangat menggalakkan di kalangan remaja.

Slot pagi telah dikendalikan oleh Perunding motivasi, Noraini Hussein, yang juga Ahli Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) dan bekas pimpinan mahasiswa, Hisamuddin, yang menyentuh mengenai masalah gejala sosial yang banyak berlaku sekarang dan melibatkan ramai dikalangan belia. Manakala sesi petang pula dikendalikan oleh Ustaz Mohd Faudzan Mazlan daripada Mantop Training Centre.

Pengarah Program, Norsidah Samat, berkata, Objektif program tersebut diadakan adalah betujuan untuk menyedarkan golongan remaja supaya tidak terpengaruh dengan sambutan “Hari Kekasih” yang disambut setiap tahun, yang jelas bertentangan dengan aqidah dan boleh membawa golongan remaja lalai.

Menurutnya lagi, melalui program ‘Mencari Cinta’ ini, kita cuba mengajak para remaja untuk mengenal erti cinta sejati iaitu cinta kepada Allah swt, cinta kepada Rasulullah saw dan cinta kepada Ibubapa.

Bercinta tiada salahnya kerana cinta itu indah, tapi jika salah memilihnya membuat kita jadi terpesong daripada landasan Islam. Cinta sejati adalah cinta yang mengharapkan syurga kerana apa yang ada di syurga adalah lebih indah berbanding pesona dunia yang sekadar menipu pandangan mata, katanya lagi yang juga Pegawai Hal Ehwa Wanita Pusat Khidmat DUN Sungai Burong.

Hadir sama semasa majlis perasmian ialah, Ahli Majlis Daerah Kuala Selangor (MDKS), Nor Az Azlan Ahmad, Ketua Dewan Muslimat PAS Kawasan, Ustazah Hajjah Jamiyah Yussuf, Ketua Penerangan PAS Kawasan, Ustaz Haji Mat Hasbollah Sudin dan Penolong Setiausaha 2 dan 3 PAS Kawasan, Othman Ngah dan Norhidayah Parmin.

Advertisements

Tindakan

Informasi

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s
%d bloggers like this: